Mellandagsjobb!!

En del människor åker och shoppar i mellandagarna. Inte Bernt!! Han sliter i tvättstugan på Olstorpsgatan medan jag och Erik far runt o inhandlar diverse viktiga saker till huset. Ah lite har vi grejat vi med. Började fixa med ommålningen av sängen idag. Mest Erik men jag hjälpte till så mycket jag orkade, ryggen och jag är inte bästisar just nu.

Kram Malin


Lite bilder tagna veckan före jul. Bernt har precis börjat med tvättstugan!!



Tapeten till sovrummet!!!


Målaren har dragit igång!!

Ujuj va fort allt gåt nu! Målaren kom i måndags (21/12) och började spackla hela huset. Så jag tror inte att det är en vild gissning att taken är målade strax efter nyår. När det väl är gjort kan vi börja tapetsera... Om nu inte Erik tänkt ta tag i badrummen först vill säga. Och akta er va söta tapeter jag köpt till bebisens rum, kommer att bli så mysigt där inne!! Har även inhandlat tapeter till sovrummet och Eriks tvspelsrum grymt snygga!!
har lite bilder att lägga upp men hinner inte med det nu!

kram alla jultomtar!! Malin


Julen närmar sig med stormsteg!!

Jag och Erik bor i en minimal etta med kokvrå nu medan huset blir byggt. Inte jättekul när det närmar sig jul! Jag älskar att pynta och klä granen men det finns inte plats för sånt i år. Men ni kan tro att jag tänker ta igen det nästa jul!!.
Idag var vi en sväng till huset för att förbereda för kakling av tvättstugeväggarna imorgon. Snälla, söta svärfar Bernt kommer och fixar med det. Erik preppade väggarna med primer och dammsög hela huset. Vad gjorde jag då? Well, jag tog kort och det jag gör bäst, anmärkte på allt möjligt hahaha!!!

Varma julkramar Malin


Nu äntligen börjar vårt arbete!

Tidigare än beräknat har vi nu fått tillgång till huset och kan börja med det vi har tagit åt oss. Det första som behövdes ordnas var gnistskyddet till kaminen så att byggarna kan montera ihop den så snart som möjligt.
Till detta har vi (mest Malin såklart) valt ett svart golv från Kakel och Natursten vid Marieberg. Samma golv kommer vi senare även att lägga i hallen. Pappa Bernt var som vanligt på plats för att hjälpa till och visa hur man gör...



Efter att det klinkern har fått sätta sig under ett dygn var det dags att foga. Jag bestämde mig för att våga mig på detta själv. Kollade lite instruktioner på internet, pratade med experterna inom familjen och körde sen igång. Jag har egentligen ingen aning om det blev bra, men det känns helt ok. Får väl se vad ovan nämda experter säger...


Slutresultatet!!



Och ja just det, handtagen på köksluckorna är monterade nu. De blev större än vad vi trodde men det var en positiv överraskning! Det kommer att bli riktigt snyggt där inne. Valet av stänkskydd/kakel är nog inte helt klart än men snart så.



Peace out! //Erik


RSS 2.0