Takläggning!

Eftersom det lilla garage vi köpt kommer stommonterat, var det upp till familjen Sjödin att lägga på takpannorna innan de värsta höststormarna kom. Till min hjälp hade jag min far Bernt och min bror Peter. Båda med stor erfarenhet av egna och andras husbyggen. Min andra bror Jan, tillika kvalitetsansvarig på huset, hade kvällen innan ritat och förklarat för mig hur det skulle se ut vid nocken. Vilket visade sig vara väldigt bra eftersom varken Peter eller pappa hade koll på att man skulle ha nockplast också. :)

Bernta kapar till några pannor med van hand.

Peter kontrollerar att första raden med pannor ligger rakt och själv fäster jag nockplasten innan vi drar igång ordentligt.

Färdigt! Mycket snyggt om jag får säga det själv. Enda som fattas på taket är plåtarna men de saknades vid leverans och kommer upp vid ett senare tillfälle.

Min brorson Alfred tog på sig rollen som arbetsledare och gav order till oss andra. Men jag tror även han blev nöjd med slutresultatet...

//Erik


Huset kommer på plats!!

Den 24:e september rullade lastbilen in på Olstorpsgatan och resningen av huset började. Malin var snabbt på plats för att dokumentera spektaklet.

Svärmor kontrollerar att allt går rätt till... :)

Efter första dagen stod det nästan ett helt hus! Eller ja, väggar och lite takstolar iaf...

Vardagsrummet med sitt "ryggåstak". En liten speciell lösning med lite annorlunda takstolar. Men detta kommer att bli riktigt snyggt med lite "spottar" sen...

Barnkammaren :)

MVH, Erik


RSS 2.0